2. Lightspeed Retail voorbereiden

In dit artikel leggen we je uit wat je moet instellen in Lightspeed Retail voor een succesvolle werking van de facturatiemodule

Maximiliaan Devloo avatar
Written by Maximiliaan Devloo
Updated over a week ago

Bedrijfsgegevens

Onze bedrijfsgegevens en belastingsregels moeten correct ingesteld zijn om correcte facturen op te kunnen maken. Volg de volgende stappen om dit te controleren.

1. Log in op je Lightspeed Retail-account via https://cloud.merchantos.com

2. Ga via het menu naar "Instellingen" > "Configuratie van uw winkel"

3. Selecteer de vestiging van waaruit u facturen wenst te maken.
    (Er komt binnenkort een artikel dat meer uitleg geeft over het factureren vanuit meerdere vestigingen).

4. Controleer de volgende velden op correcte gegevens, deze velden moetengeldige waarde bevatten:
    - Naam (dit moet de bedrijfsnaam bevatten, bv. Bedrijf BVBA)
    - BTW-nummer
    - KvK-nummer (alleen voor Nederlandse bedrijven)
    - Telefoon
    - Adres
    - Plaats
    - Postcode
    - Land
    - Emailadres

5. Sla deze gegevens op.

BTW Tarieven

1. Ga via het menu naar "Instellingen" > "BTW op verkopen"

2. Ga na of de juiste BTW categorieën aan de juiste tarieven zijn gekoppeld. Indien iets niet klopt kan je steeds hulp vragen aan Lightspeed.

Knop voor het aanmaken van een factuur en creditnota tijdens een verkoop

Om tijdens een verkoop volautomatisch een factuur te genereren maken we een knop aan in onze verkoopsinterface. U doet dit gemakkelijk als volgt:

1. Klik op de "Instellingen" knop in het linkermenu. Vervolgens klikt u op "Aangepaste menu's" onder de tab "Geavanceerde Configuratie"

2. We gaan nu eerst een knop in de sales tab toevoegen, je klikt dus op de: "Register: Sales Tab" link

3. Onder de Hoofding "Nieuwe knop toevoegen" vult u de titel van uw nieuwe knop in. In het Titel-veld kan je "Factuur" ingeven.

4. Vervolgens selecteren we onder "Type" "Webpagina openen"

5. Bij Kleur selecteren we het kleur "Geel"

6. Nadat we op de "+ Voeg knop toe aan menu"-knop hebben geklikt is onze factuurknop aangemaakt.

7. We zijn nog niet helemaal klaar, we moeten de knop nog wat aanpassen. Onderaan de tab "Knoppen" zie je dat de nieuwe knop in het geel is verschenen. Klik op het potloodicoontje links om de knop aan te passen.

8. Onder de "Details"-tab vindt u het veld "URL" hierin voegt u de volgende link in:
    https://mdware3.outsystemscloud.com/lsretailtools/CreateInvoice.aspx

9. U vinkt de optie "Openen in nieuw tabblad" aan

Knop voor het aanmaken van een creditnota tijdens een teruggave

Om tijdens een teruggave volautomatisch een creditnota te genereren maken we een knop aan in onze terugbetalingsinterface. U doet dit makkelijk als volgt:

1. Klik op de "Instellingen" knop in het linkermenu. Vervolgens klikt u op "Aangepaste menu's" onder de tab "Geavanceerde Configuratie"

2. We gaan nu eerst een knop in de sales tab toevoegen, je klikt dus op de: "Register: Refund Tab" link

3. Onder de Hoofding "Nieuwe knop toevoegen" vult u de titel van uw nieuwe knop in. In het Titel-veld kan je "Creditnota" ingeven.

4. Vervolgens selecteren we onder "Type" "Webpagina openen"

5. Bij Kleur selecteren we het kleur "Geel"

6. Nadat we op de "+ Voeg knop toe aan menu"-knop geklikt hebben, is onze knop aangemaakt.

7. We zijn nog niet helemaal klaar, we moeten de knop nog wat aanpassen. Onderaan de tab "Knoppen" zie je dat de nieuwe knop in het geel is verschenen. Klik op het potloodicoontje links om de knop aan te passen.

8. Onder de "Details"-tab vindt u het veld "URL" hierin voegt u de volgende link in:https://mdware3.outsystemscloud.com/lsretailtools/CreateInvoice.aspx?isCreditNote=true

9. U vinkt de optie "Openen in nieuw tabblad" aan

Perfect. In jouw Lightspeed Retail account is nu alles ingesteld. Je kan nu Lightspeed Retail aan MDware koppelen.