U kunt starten nadat u ingelogd bent op het Lightspeed Retail platform.

1. In het linkermenu selecteert u "Verkoop"

2. U klikt op "Nieuwe verkoop" om een nieuwe verkoop te starten

3. U voegt in het verkoop scherm een klant toe door te zoeken naar een bestaande klant, ofwel kan u op de "+Nieuw" klikken om een nieuwe klant toe te voegen. Hierbij is het belangrijk dat de volgende velden ingevuld zijn:

• Voornaam

• Achternaam

• Bedrijf

• Bedrijfsnummer (ook wel bekend als KVK-nummer - niet nodig in België, wel in Nederland)

• Het volledige adres met uitzondering van adres 2

• Tot slot moet ook het veld e-mailadres 1 ingevuld zijn, zodat de factuur naar de klant gemaild kan worden.

Eens een klant gekoppeld is, kan u verder gaan met de verkoop:

1. U voegt de te verkopen items aan de verkoop toe

2. U klikt op de blauwe knop "MDware (Facturen/Loyalty)"
    Mocht u iets vergeten zijn kan u altijd terug naar de verkoop door te klikken op de "Terug naar verkoop" knop rechtsboven.

3. Eens in de MDware Sales Cockpit, kan u hier de betaling uitvoeren door een betalingsmethode te kiezen in de Betaling & Factuur kolom.

4. Optioneel: U kan een notitie toevoegen die op de factuur weergegeven zal worden.

5. Optioneel: Indien u het e-mailadres van de klant heeft, kan u de factuur ook per e-mail versturen.

6. Om de verkoop te finaliseren kan u klikken op de blauwe knop onderaan "Verkoop finaliseren en factuur aanmaken"

Ziezo, we hebben succesvol een factuur gecreëerd tijdens onze verkoop.

Heb je het antwoord gevonden?