1. Factuur creëren tijdens verkoop

In dit artikel zullen we bekijken hoe we een factuur kunnen creëren tijdens een verkoop.

Pieter De Meyer avatar
Geschreven door Pieter De Meyer
Meer dan een week geleden bijgewerkt

U kunt starten nadat u ingelogd bent op het Lightspeed Retail platform.

1. In het linkermenu selecteert u "Verkoop"

2. U klikt op "Nieuwe verkoop" om een nieuwe verkoop te starten

3. U voegt in het verkoop scherm een klant toe door te zoeken naar een bestaande klant, ofwel kan u op de "+Nieuw" klikken om een nieuwe klant toe te voegen. Hierbij is het belangrijk dat de volgende velden ingevuld zijn:

• Voornaam

• Achternaam

• Bedrijf

• Bedrijfsnummer (ook wel bekend als KVK-nummer - niet nodig in België, wel in Nederland)

• Het volledige adres met uitzondering van adres 2

• Tot slot moet ook het veld e-mailadres 1 ingevuld zijn, zodat de factuur naar de klant gemaild kan worden.

Eens een klant gekoppeld is, kan u verder gaan met de verkoop:

1. U voegt de te verkopen items aan de verkoop toe

2. U klikt op de blauwe knop "MDware (Facturen/Loyalty)"
    Mocht u iets vergeten zijn kan u altijd terug naar de verkoop door te klikken op de "Terug naar verkoop" knop rechtsboven.

3. Eens in de MDware Sales Cockpit, kan u hier de betaling uitvoeren door een betalingsmethode te kiezen in de Betaling & Factuur kolom.

4. Optioneel: U kan een notitie toevoegen die op de factuur weergegeven zal worden.

5. Optioneel: Indien u het e-mailadres van de klant heeft, kan u de factuur ook per e-mail versturen.

6. Om de verkoop te finaliseren kan u klikken op de blauwe knop onderaan "Verkoop finaliseren en factuur aanmaken"

Ziezo, we hebben succesvol een factuur gecreëerd tijdens onze verkoop.