Giftcard Generator
Giftcards creëren en gebruiken in Lightspeed Retail

In dit artikel bekijken we hoe het systeem van geschenkbonnen in elkaar zit

Pieter De Meyer avatar
Geschreven door Pieter De Meyer
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je bestaande of niet-van-barcode-voorziene Gift Cards en een labelprinter hebt, kan je de Gift Card generator gebruiken om Gift Card Labels te printen in Lightspeed Retail.

1. Druk zoveel cadeaubonlabels af als u nodig heeft met uw Zebra / ... labelprinter door een hoeveelheid in te vullen en respectievelijk op de knop 'Print giftlabels 2" ' voor 2" labels te drukken. Voor labels van 2,5" drukt u uiteraard op de 'Print giftlabels 2.5".

2. Plak de labels op je cadeaubon(nen)

3. Wanneer u een cadeaubon wenst te verkopen, start u een nieuwe verkoop in Lightspeed Retail en klikt u op "Gift Card".

4.  Voer een bedrag in voor uw cadeaubon en scan de streepjescode op het etiket met uw barcodescanner in het vereiste veld.

Klaar!

Als u een cadeaubon wilt gebruiken, klikt u eerst op Betaling, vervolgens op Cadeaubon en scant u de cadeaubon met uw barcode scanner.

In de Lightspeed Retail iPad App kunt u ook een cadeaubon activeren of hergebruiken. Hiervoor start u een nieuwe verkoop en u klikt op de potloodknop rechtsbovenaan.

Klik op de "Cadeaubon activeren/opladen" knop en scan je Gift Card barcode.

Om een Gift Card te gebruiken, klik op "Gift Card" tijdens het betaalproces.