Hoe installeer je Loyalty voor eCommerce?

In deze gids wordt uitgelegd hoe u Loyalty voor eCommerce installeert.

Victor Corthals avatar
Geschreven door Victor Corthals
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel worden de stappen doorlopen om MDware Loyalty voor eCommerce te activeren.

1. De eerste stap is het aanmaken van een account, hiervoor kunt u deze gids volgen.

2. Login op MDware.

3. Ga naar de instellingen en verbind je eCommerce account met MDware.

4. In dit scherm geef je het subdomein in van je Lightspeed webshop. In de volgende stap leggen we uit hoe je deze url terugvindt.

5. Als je naar het admin scherm van Lightspeed eCommerce gaat, vind je het subdomein. Dit is het deel in de URL dat voor ".webshopapp..." komt in het voorbeeld.

6. Nadat je het subdomein hebt ingevuld, word je doorverwezen naar deze pagina waar je inlogt met je Lightspeed eCommerce account.

7. Vervolgens moet je de installatie goedkeuren.

8. Als alles goed is verlopen, word je terug naar MDware doorverwezen. Hier zal je in de instellingen zien dat Lightspeed eCommerce verbonden is met MDware.

9. Als je naar beneden scrolt in de instellingen, vind je de instellingen met betrekking tot Loyalty. Hier kan je eventueel overschakelen naar de puntenmodus.

10. Nu activeer je MDware Loyalty in de frontend.

11. Op dit scherm kies je op welke plaats je de launcher op de webshop wilt laten verschijnen. Je geeft hier ook de url in waar meer info over Loyalty te vinden is.

12. Kopieer het script naar je klembord.

13. Ga naar de instellingen in Lightspeed eCommerce en kies voor "Web Extras".

14. Op deze pagina scroll je naar "Custom Javascript" en plak je het script. Deze instelling zet je hierna aan met behulp van de schakelaar.
Vergeet de instellingen niet op te slaan!

15. De tekst die in de launcher verschijnt kan je aanpassen in het script, in de volgende stap wordt uitgelegd hoe je dit doet.

16. Per taal kan je de tekst kiezen door het "moreInfo" attribuut aan te passen. Je voegt bij de gewenste taal tussen de aanhalingstekens de tekst toe. Sla dit op.

17. Als alles goed verlopen is zal een klant die niet ingelogd is, dit te zien krijgen als hij op de Loyalty knop drukt.

18. Een ingelogde klant zal zijn huidig saldo kunnen zien na het inloggen.

19. Proficiat! MDware Loyalty voor eCommerce is geïnstalleerd op uw webshop, indien u nog vragen heeft, aarzel niet om ons te contacteren!